Melanoom Breslowdikte 21 mm

Voorstelhoekje uit 2021
Plaats reactie
Het
Berichten: 2
Lid geworden op: zo 05 dec 2021, 21:07

Melanoom Breslowdikte 21 mm

Bericht door Het »

Hi allemaal,
Ik zie ergens de verwijzing naar facebook staan, maar daar ben ik twee maanden geleden mee gestopt. Dus ik hoop dat er hier ook nog mensen zijn.

Ik ben een 50 jarige vrouw, woon met mijn lief, de vader van onze dochters, in het oosten van het land. Onze dochters zijn het huis uit, de jongste sinds dit jaar, maar die boemerangt weer terug op dit moment.

Ik heb vorige week te horen gekregen dat ik een melanoom had (op mijn bovenbeen). Mijn huisarts dacht dat het een keloïd was. Enkele jaren geleden is er namelijk een biopt genomen uit een moedervlek, dat schoon was. De wond wilde alleen niet helen, en toen hij heelde bleef hij groeien, en groeide tot een keloid. Die 'keloïd' is door mijn huisarts weggesneden, maar wilde weer niet helen, en groeide nog harder terug. Mijn huisarts heeft er een paar keer een injectie ingezet, met iets dat een keloïd laat oplossen. Omdat het niet hielp, en ik de boel toch wel verdacht vond, heb ik een doorverwijzing naar een plastisch chirurg gevraagd. Al met al loop ik er dus al jaren mee.
Bij het bezoek aan de plastisch chirurg wilde hij me diezelfde avond helpen, maar kon pas de dag erna plaats krijgen op de ok. Toen ben ik dus geopereerd. Twee weken later kwam de uitslag, eerst via de huisarts, en vervolgens van de plastisch chirurg: het is een nodulair melanoom van 21,0 mm breslowdikte. Ik ben al besproken in een MDO waar ook de regionale kankerspecialisten bij zitten. De arts heeft met ons doorgenomen dat we gaan onderzoeken of er nog genezend kan worden opgetreden voor mij, of dat er palliatief kan worden behandeld.
Dinsdag krijg ik een PET/ct scan om te onderzoeken of ik uitzaaiingen heb. De arts heeft ons al gewaarschuwd dat dit waarschijnlijk is. Woensdag volgt de uitslag en gaan we het over een behandelplan hebben.

Alles gaat supersnel: maandag gesprek met de huisarts ('het is een melanoom'), woensdag gesprek met de chirurg ('het is een nodulair melanoom die erg dik is'), dinsdag PET CT scan, woensdag weer een gesprek met de chirurg.
En tegelijkertijd gaat alles heel langzaam: ik wil er niet de hele tijd mee bezig zijn, maar ik merk wel dat het me bezig houdt. En dan duurt een week lang.

We hebben twee dochter van 19 en 21, die ongelofelijk veel hebben meegemaakt de laatste zes jaar. Meer dan je welk kind dan ook gunt. En nu gebeurt er bij mij dit.

Ik probeer positief te zijn, en naar buiten toe lukt dit ook. Maar in mijn hartje ben ik dat niet. Ik ben gewoon heel bang.
jan_035
Berichten: 30
Lid geworden op: vr 18 mar 2011, 10:49

Re: Melanoom Breslowdikte 21 mm

Bericht door jan_035 »

Beste Het,
welkom om het forum.
Best een heftig verhaal wat je hier vertelt.
Ik kan je op dit moment alleen maar heel veel sterkte toewensen.
Mochten er metastasen gevonden worden, weet dan dat er tegenwoordig gelukkig behandelmogelijkheden zijn. Laat je dan in ieder geval naar een van de melanoomcentra verwijzen. Misschien moet je dat sowieso laten doen gezien de bijzondere situatie. (Tenzij je natuurlijk al in een melanoomcentrum bent.

Veel sterkte toegewenst, zeker nu je in spanning bent over de uitslagen.

Groet,

Jsn
Het
Berichten: 2
Lid geworden op: zo 05 dec 2021, 21:07

Re: Melanoom Breslowdikte 21 mm

Bericht door Het »

Dank je, Jan. Het Radboud is al betrokken, dat is een melanoomcentrum volgens hun website. Morgen krijg ik de uitslag van de catscan van vandaag. We hopen op goed nieuws.
Rutger
Berichten: 14
Lid geworden op: do 08 aug 2019, 10:55

Re: Melanoom Breslowdikte 21 mm

Bericht door Rutger »

Beste Het,
Inderdaad, ik ben het met Jan eens, een heftig verhaal. Hopelijk kreeg je woensdag goed nieuws. Al lijkt de kans op slecht nieuws reëel, zoals de plastisch chirurg al waarschuwde. Ik kan me goed voorstellen dat je heel bang was (en misschien nog bent?). Was ik ook toen ik de uitslag ‘melanoom’ hoorde.
Ik kan me voorstellen dat het geen gemakkelijk gesprek met de huisarts was, toen je hoorde dat het een melanoom en geen keloïd was.
Ik reageer toch even op wat je schrijft over Facebook en of er nog mensen op dit forum zijn.
Zoals je gemerkt hebt zijn er wel nog mensen die lezen wat op dit forum staat, maar weinig die nog reageren. Voorheen was dit een heel actief forum, maar vrijwel alle activiteiten zijn naar Facebook verhuisd. Mocht je toch met lotgenoten op facebook in contact willen komen, dan hoeft dat niet met je eigen naam. Je hoeft dus niet je oude Facebook account weer te openen. Je kunt ook een nieuwe account aanmaken onder een pseudoniem. Wel moet je lid worden van de melanoom lotgenotengroep op Facebook en enkele korte vragen beantwoorden, om berichten te kunnen lezen of plaatsen. Dit in verband met een ieders privacy.
Mocht je dat willen: https://www.facebook.com/groups/StichtingMelanoom/
Ik wens je heel veel sterkte toe,
Rutger
Plaats reactie