Ik stel mij even voor

Voorstelhoekje uit 2019
Plaats reactie
typegeit
Berichten: 1
Lid geworden op: do 03 okt 2019, 11:32

Ik stel mij even voor

Bericht door typegeit »

Hi,

Ik ben Inge en 49 jaar.

tijdens mijn vakantie in mei ontstond er een plekje op mijn knie, leek op een bloedblaar en groeide in een paar maanden uit tot een wratje, dacht ik. Na de september vakantie maar even langs de huisarts.
In augustus begon het na een motorrit in een strakke motorbroek te bloeden, vreemd. een week later begon het weer spontaan te bloeden. Toch maar voor de vakantie naar de huisarts. Zij belde mij op het vakantieadres om het slechte niews te vertellen, het is een kwaadaardig melanoom. Goede nieuws was dan wel dat de snijvlakken schoon waren, dus ze zou de doorverwijzing wel al doorzetten aan het ziekenhuis, maar ik hoefde de vakantie niet af te breken.
Gister bij oncoloog in ziekenhuis geweest en sta nu ingepland voor een bezoek aan de dermatoloog, zij gaat het hele lichaam nog nalopen en de week daarop volgt de operatie waarbij ook een biopt genomen wordt van de schildwachtklier. Het melanoom is van het stadium 2b, waarbij het voor mij niet duidelijk is of het een diepte tot 4 mm is met zweervorming of dieper dan 4 mm zonder zweervorming.

Aldus dat ben ik.
marijke
Berichten: 95
Lid geworden op: vr 10 jun 2011, 07:02

Re: Ik stel mij even voor

Bericht door marijke »

Hallo Inge,

Heel jammer te horen dat je ook met een melanoom geconfronteerd bent geworden.
Bovendien niet leuk om dit tijdens je vakantie te horen, overigens is er natuurlijk nooit een goed moment om zoiets te horen te krijgen.

Je arts behoort je uit te leggen wat jou melanoom in stadium 2b precies betekent. Ik zou daar bij je volgende bezoek aan je arts zorgvuldig navraag naar doen.
Een stadium kan ook nog iets wijzigen als er iets uit het biopt van de schildklier komt.

Ik hoop dat je aanstaande operatie goed verloopt en er geen dingen gevonden worden in het biopt van de schildklier.
Mijn melanoom was met zweer vorming 21 jaar geleden en het gaat nog steeds goed met mij.

Als er toch iets gevonden wordt, is het misschien het overwegen waard om naar een in melanoom gespecialiseerd ziekenhuis te gaan. (misschien ben je daar al onder behandeling?)
Deze ziekenhuizen staan vermeld op de website van Stichting Melanoom.

Aarzel niet om vragen te stellen aan je artsen of op het Forum en ik wens je heel veel sterkte, ook met het geestelijk verwerken van de diagnose melanoom, dat is voor de meeste mensen toch best wel moeilijk.

Met meelevende groeten, Marijke
marti
Berichten: 356
Lid geworden op: zo 06 mar 2011, 10:03

Re: Ik stel mij even voor

Bericht door marti »

Dag Inge,

Kan mij helemaal aansluiten bij het advies van Marijke.

Je schrijft dat het voor jou niet duidelijk is welk stadium II je bent ingedeeld omdat je niet alle details kent. Inderdaad het stadium kan wijzigen na het poortwachtklieronderzoek. Lijkt of je goed op de hoogte bent van de verschillende stadia : en dat is natuurlijk super - zelf mee kunnen denken is belangrijk. Maar als je meer info wil - wij als lotgenoten kunnen je daarbij helpen.

Advies: vraag een kopie van het PA rapport, en een kopie van alle andere onderzoeken. Dat is geen wantrouwen - dat is je recht- wat verankerd ligt in de wet. En idd: een melanoomcentrum heeft de beste expertise. Maar misschien ben je daar al,

Wij leven met je mee en horen graag van je,

hartelijke groet,

Marti
Nmgn8019
Berichten: 102
Lid geworden op: vr 05 sep 2014, 23:52

Re: Ik stel mij even voor

Bericht door Nmgn8019 »

Dag typegeit, op deze site kun jij je stadium melanoom (geen oogmelanoom of mucosaal melanoom) bepalen aan de hand van de kenmerken die de dokter met jou moet hebben gedeeld.
https://melanoom.support Het stadium is bepalend voor het vervolg van het proces en daarom zeer belangrijk om te weten. Hier vind je de melanoomcentra: https://www.stichtingmelanoom.nl/contact-melanoomcentra
Plaats reactie