Onderzoek: Helemaal geen zon ook niet goed

Oorzaken en risico's van een melanoom
Plaats reactie
dees
Berichten: 20
Lid geworden op: di 02 apr 2013, 19:08

Onderzoek: Helemaal geen zon ook niet goed

Bericht door dees »

Hier http://onlinelibrary.wiley.com/doi/10.1 ... 12251/full een interessant onderzoek, dat stelt dat het totaal vermijden van zonneschijn een tekort aan vitamine D veroorzaakt en een slechtere gezondheid. Wij zouden dus vitamine D aan moeten vullen. Ben erg benieuwd wat de Dermatologen hiervan gaan zeggen. Wat vinden jullie ervan?
sporten
Berichten: 169
Lid geworden op: vr 08 jun 2012, 20:54

Re: Onderzoek: Helemaal geen zon ook niet goed

Bericht door sporten »

Hallo Dees,

Is juist.
Ik ben onder behandeling van de specialist (internist) op het gebied van vitamine D3.
Als je hier een tekort aanhebt, kun je allemaal klachten krijgen.
Hij raadde aan, om 15 minuten per dag de zon op jouw gezicht of armen etc. te laten schijnen en dan zonnenbrandcreme te gebruiken.
De volwassenen hebben per dag minimaal 1000 ie nodig, en dat is afhankelijk van jouw lichaam en of je dat zelf kan aanmaken of niet.
Zo niet, dan moet je dit aanvullen met vitamine preparaten.
I.v.m. met osteoporose is het erg belangrijk, dat je je vitamine D3 nauwgezet op het juiste niveau houdt en dat valt niet mee.
Een zeer goed boek m.b.t. vitamine D is van dr.Gert Schuitemaker.
Het is erg jammer, dat de huisartsen hier zo weinig verstand van hebben.
Ook de Gezondheidsraad werkt met verouderde adviezen !!!
Als ik jou was, zou ik mij er in gaan verdiepen.

Groetjes,


Ineke
dees
Berichten: 20
Lid geworden op: di 02 apr 2013, 19:08

Re: Onderzoek: Helemaal geen zon ook niet goed

Bericht door dees »

hoi,
Nu ik heb mijn vitamine D status laten controleren. Deze was 47 en volgens de huisarts normaal. De huisartsen houden 50 als onderwaarde aan, terwijl er diverse autoriteiten zijn die 70 0f 80 als normaal aanhouden. Als je daarbij optelt dat ik net een week naar Turkije ben geweest, en weliswaar goed in smeer en niet in de zon lig maar in de schaduw, maar toch hier en daar wel een zonnestraal meegekregen moet hebben, dan zou de waarde hoger moeten zijn. Ook loop ik iedere dag, en zeker als het mooi weer is, drie kwartier in de pauze buiten. Iedere morgen een eitje bij het ontbijt, alweer een bron van vit D, dus het zou wel mee moeten vallen met mijn vit D status. Dan vind ik 47 en zeker wanneer je hogere norm aanhoudt toch wel wat aan de lage kant. Ik heb inmiddels veel gelezen over vit D en hoe belangrijk dit voor je gezondheid is. Ik ben het helemaal met je eens, dus ik ga er wat aan doen en mijn vit D aanvullen. Verder heb ik last van mijn schildklier met overigens normale waarden, maar ik heb gelezen dat als je vit d laag is, de bijschildklieren PTH af gaan scheiden om de calciumstatus ( die is afhankelijk van vit D ) normaal te houden. En dat klopt dan weer mooi want mijn darmen zijn niet ok en ook heb ik vaak vage spierpijnen en botpijnen. Geen zeurpiet ben ik dus ik loop hier gewoon mee door en al een heel poosje. Ik heb zo een vermoeden dat het met vit D suppletie stukken beter zal gaan. Bedankt voor je tip, ik ben mij hier in gaan verdiepen en je hebt helemaal gelijk!!!

Groet Dees
Plaats reactie