Zwangerschapswens na melanoom

Voorstelhoekje uit 2018

Zwangerschapswens na melanoom

Berichtdoor Muisje » ma 23 apr 2018, 21:13

De afgelopen maanden ben ik bezig geweest met het vinden van informatie over zwanger worden na een melanoom. Ik ben moeder van 3 gezonde kinderen en tijdens mijn laatste zwangerschap heb ik een melanoom (breslow 0,9) gehad. (waarschijnlijk ontstaan voor de zwangerschap maar pas gediagnostiseerd na de zwangerschap)
Na veel gelezen te hebben op internet ben ik mede dankzij informatie van leden van dit forum terecht gekomen op een informatief consult bij gynaecoloog Dr. Lok in het AvL. Zij doet onderzoeken naar kanker in relatie tot zwangerschappen. Het was heel prettig om meer te weten te komen over de laatste resultaten van haar onderzoek. Ook was dokter Lok heel eerlijk over wat ze weten en over wat ze nog niet weten en misschien ook nooit precies kunnen weten. In mijn geval is er geen reden bekend om een zwangerschap te voorkomen. Toch ben ik er nog niet helemaal uit en dat heeft ook met nog meer zaken te maken dan alleen het melanoom.
Zodra ik alle informatie uit dit gesprek schriftelijk heb ontvangen zal ik de onderdelen die voor anderen ook interessant zijn om te weten hier delen.
Ik heb op dit forum een aantal andere berichten gelezen over zwangerschap. Het is prettig om ook van anderen te horen hoe ze met dit thema omgaan!
Groetjes,
Muisje
Muisje
 
Berichten: 5
Geregistreerd: vr 15 dec 2017, 18:07

Re: Zwangerschapswens na melanoom

Berichtdoor marti » di 24 apr 2018, 15:02

Dank je wel Muisje voor het delen van deze info- die zo belangrijk kan zijn voor andere lotgenoten. Hoop dat je respons gaat krijgen over dit toch zo moeilijke onderwerp.

Hartelijke groet,

Marti
marti
 
Berichten: 329
Geregistreerd: zo 06 maart 2011, 10:03

Re: Zwangerschapswens na melanoom

Berichtdoor lafroukje » do 26 apr 2018, 20:37

Hallo Muisje,

Ook ik worstel hier mee. Tijdens mijn zwangerschap zag ik de moedervlek ook veranderen en drie maanden na de geboorte van mijn zoon bleek dit dus een melanoom te zijn. Maar ik vond diezelfde moedervlek drie jaar eerder ook al verdacht, alleen vond de dermatoloog van toen dat helaas niet. Of het toen ook al een melanoom was, zal ik dus nooit weten. Maar desondanks kan ik het niet helemaal op mijn zwangerschap toeschrijven, al houd ik er wel rekening mee. Het is nog zo’n grijs gebied. Ook ik ben op consult geweest bij dr. Lok. Er zijn tot dusver geen aanwijzingen voor een negatief advies. Fijn dat je de resultaten hier wilt delen!
Mijn dermatoloog vertelde dat er tijdens een zwangerschap snellere celdeling plaatsvindt. Dat zou kunnen betekenen dat verkeerde cellen sneller delen, maar ook goede. Ik vind het dan toch wel weer eng. Kijk je ook wel eens op https://www.kanker.nl/discussiegroepen/ ... ment_60365
Hier worden ook wel nuttige vragen gesteld, ook omtrent zwangerschappen, die door specialisten worden beantwoord.
Ik sta ook onder controle bij een gynaecoloog vanwege het voorstadium baarmoederhalskanker. Vandaag kreeg ik de uitslag dat de onrustige cellen weg zijn! Dus ik heb van zowel mn gynaecoloog als dermatoloog groen licht gekregen om te proberen zwanger te worden. Ik heb 1 kindje en weet dat ik er spijt van zou krijgen als ik het niet nog eens heb geprobeerd. Hoe spannend het dan ook zal zijn. Soms denk ik: ik moet het juist nu proberen, want wat als ik straks uitzaaiingen krijg. Op andere momenten denk ik: ik wou dat ik al wat meer ziektevrije jaren had... Ik moet er ook niet aan denken dat het erger zou worden door nog een zwangerschap. Maar ik sluit het niet uit...

Groetjes,
Froukje
lafroukje
 
Berichten: 27
Geregistreerd: ma 07 aug 2017, 06:03


Keer terug naar 2018

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 1 gast

cron