Pagina 1 van 1

voorstellen

BerichtGeplaatst: ma 10 jul 2017, 11:33
door mieke123
hallo, ik ben mieke en ik heb me juist geregistreerd omdat ik me zorgen maak om een vlek op mijn dijbeen.

Het is een pikzwarte vlek, effen (dus niet verheven) in de vorm van een hartje, dus niet mooi rond maar met een inkeping precies. De vlek is een halve centimeter ongeveer maar echt heel zwart. Terwijl mijn andere moedervlekken lichtbruin zijn.

ik had de vlek nog nooit opgemerkt omdat die achteraan mijn bovenbeen zit, ik zie die enkel maar als ik in een spiegel kijk, maar volgens mijn dochter zit die er zeker al een jaar.

moest die kwaadaardig zijn, zou die dan groeien? moet ik me ongerust maken ?

Re: voorstellen

BerichtGeplaatst: ma 10 jul 2017, 12:23
door Anna
Hallo Mieke,
Als je je zo'n zorgen maakt, kan je het beste een afspraak met een deskundige maken. Misschien kan je direct een afspraak met een dermatoloog maken. Anders kan je langs de huisarts gaan voor een verwijzing naar de dermatoloog.
Het is niet mogelijk om met een globale beschrijving van de vlek te bepalen wat er aan de hand is. Ik wens je sterkte en laat je nog even weten wat je gaat doen en hoe het met je gaat?
Anna

Re: voorstellen

BerichtGeplaatst: ma 10 jul 2017, 12:25
door mieke123
heel erg bedankt om te antwoorden.

ik heb gebeld naar mijn dermatoloog maar die is in verlof (was er in behandeling voor couperose) en bij een ander kan ik pas in september gaan......

mocht die plek kwaadaardig zijn,zou die dan groter geworden zijn? (stel dat die er al een jaar zat ? ) of verandert die niet van grootte zodat je dit niet kan zien?
mijn dochter zei dat die er al hele tijd zat en niet gegroeid is. is wel pikzwart, heel raar. Maar plat, dus geen bult of zo.

Re: voorstellen

BerichtGeplaatst: ma 10 jul 2017, 21:29
door Anna
Hallo Mieke, op afstand is werkelijk geen antwoord of advies te geven. Daarvoor moet je echt bij een specialist zijn. Ik hoop dat je antwoord op je vraag kan vinden door een afspraak met huisarts of een andere praktijk voor dermatologie. Sterkte!

Re: voorstellen

BerichtGeplaatst: di 11 jul 2017, 07:23
door mieke123
Gisterenavond bij de huisarts geweest en die zei: ja die moet er direct uit.

Hij heeft de plek eruit gehaald en opgestuurd voor onderzoek. Ik hoop dat dit niet te lang duurt, we vertrekken dit weekend op reis.

hij zei wel dat de plek heel oppervlakkig was ?

Re: voorstellen

BerichtGeplaatst: di 11 jul 2017, 15:24
door Anna
Sterkte met wachten op uitslag.