Uitnodiging voor Melanoom Patiënten

Mededelingen, verslagen en vragen vanuit Stichting Melanoom

Uitnodiging voor Melanoom Patiënten

Berichtdoor Stichting Melanoom » vr 20 mei 2016, 12:41

Namens Eline Bunnik en Nikkie Aarts, twee onderzoekers aan het Erasmus MC, wil Stichting Melanoom aandacht vragen voor het volgende:

Focusgroep experimentele geneesmiddelen

Stel dat voor u geen standaard behandelopties meer beschikbaar zouden zijn. Zou u dan gebruik willen maken van experimentele geneesmiddelen? Geneesmiddelen die nog in ontwikkeling zijn, die nog niet zijn goedgekeurd door de autoriteiten? Wat zouden uw belangrijkste overwegingen zijn bij dit soort beslissingen? Zou de veiligheid doorslaggevend zijn, of de kans op een gewenst effect? Speelt de mening van uw arts mee, of de financiële kosten van het geneesmiddel?

Wat weten Nederlandse patiënten van experimentele geneesmiddelen? En hoe kijken zij aan tegen het gebruik ervan? Onder welke voorwaarden zouden zij experimentele geneesmiddelen willen proberen? Met het onderzoeksproject ‘Nice to meet? Meeting unmet medical needs: a social innovation to facilitate early access to investigational drugs,’ onderdeel van het Maatschappelijk Verantwoord Innoveren programma van de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO), willen wij die vragen beantwoorden. Daarom organiseren we een focusgroep om met Melanoom Patiënten te praten over uw ervaringen met en/of uw visie op experimentele geneesmiddelen. Wij horen graag wat uw wensen en uw eventuele zorgen zijn ten aanzien van het gebruik van experimentele middelen.

De focusgroep zal worden gehouden op maandag 20 juni van 15:00 tot 17:00, op de afdeling Medische Ethiek en Filosofie van de Geneeskunde van het Erasmus MC in Rotterdam.

Onderzoekers Eline Bunnik en Nikkie Aarts zullen de discussie leiden en met u en 5-7 andere melanoompatiënten in gesprek gaan over de overwegingen rond het gebruik van experimentele geneesmiddelen. Als dank voor uw tijd bieden wij u een attentie aan, en uiteraard zullen uw reiskosten worden vergoed.

Voor meer informatie en/of om u aan te melden kunt u zich richten tot:

Dr. Eline Bunnik
Erasmus MC
Afdeling Medische Ethiek en Filosofie van de Geneeskunde
e.bunnik@erasmusmc.nl / 06-53687880

Stichting Melanoom
Stichting Melanoom
 
Berichten: 25
Geregistreerd: di 24 feb 2015, 15:01

Keer terug naar Stichting Melanoom - informatie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 1 gast

cron