Pagina 1 van 1

Voorstellen met vraag

BerichtGeplaatst: ma 28 dec 2015, 14:14
door Schaap
Hallo,

drie jaar geleden is er bij mij bij de huisarts een moedervlek verwijderd op eigen verzoek. Dit bleek een melanoom, gelukkig dun (0,3).
Ik ga nu jaarlijks naar de dermatoloog, ik heb meer dan 500 moedervlekken waarvan veel met een atypisch beeld, er zijn er in de afgelopen 10 jaar al tientallen verwijderd, sommige waren dysplastisch.
Nu heb ik haar gewezen op een moedervlek waarvan er pigment vanuit de randen weg trekt. Ze gaf aan dat deze er rustig uit zag en misschien wel aan het verdwijnen is....(het is geen halo naevus.)
Omdat ik hier in de beschikbare literatuur niets over kan terugvinden en wat ik vind eerder duidt op kwaadaardigheid, vroeg ik mij af of hier iemand op wilt reageren.

Groeten,

Re: Voorstellen met vraag

BerichtGeplaatst: ma 28 dec 2015, 14:18
door Tom
Hoi Schaap,

ik kan je niet precies verder helpen maar ik raad je aan om een 2de opinie te vragen...
Dat heb je een andere kijk er op.

Hou je ons op de hoogte?

Groetjes
tom

Re: Voorstellen met vraag

BerichtGeplaatst: di 29 dec 2015, 10:13
door marijke
Hallo Schaap,
Jammer je hier te ontmoeten op het forum. Ben het geheel met Tom eens en zou zeker voor een second opinion gaan. Bij voorkeur in een gespecialiseerd melanoom behandel centrum. Welke dat zijn kun je vinden op de Website van de Stichting Melanoom. Ook is het niet prettig om in twijfel te zitten over een moedervlek, beter een keer teveel naar een arts als een keer te weinig. Wens je veel sterkte.
Groetjes, Marijke

Re: Voorstellen met vraag

BerichtGeplaatst: di 29 dec 2015, 14:39
door sporten
Hallo Schaap,


Ik begrijp. dat je daar nu mee zit, nadat je bent terug gekomen van de dermatoloog.
Het lijkt mij verstandiger om eerder dan 1 jaar, b.v. na 3 maanden terug te gaan en dan om het plekje opnieuw te laten beoordelen.

Vertrouwen in de deskundigheid van jouw dermatoloog is uiteraard belangrijk, als je dat hebt, maak dan een vervolg afspraak over 3 maanden, zal zij zeker begrijpen.

Ineke

Re: Voorstellen met vraag

BerichtGeplaatst: wo 30 dec 2015, 10:59
door Schaap
Bedankt voor de reacties.
Ik wil wel een second opinion, maar ik zie ertegenop om te vragen, het is toch een soort motie van wantrouwen wat je uit naar je behandelend arts.....

Groeten

Re: Voorstellen met vraag

BerichtGeplaatst: wo 30 dec 2015, 13:05
door Tom
Schaap,

ik begrijp je gevoel compleet maar het is absoluut niet zo.
Dat jij niet 100% voelt bij je huidige opinie, daar gaat het om.
Jouw dokter zal erg lief en betrokken zijn maar die ligt heus niet te piekeren over jouw situatie 's nachts. Voor hem is de zaak klaar.
Een dokter is er voor jou, jij bent er niet voor de dokter.
En dat je je wel 100% moet voelen, daar gaat het om.
Dat kan alleen als je zelf je situatie (en ziekte) in handen neemt.

Kop op en vraag je tweede opinie vandaag nog.
Doe waar je recht op hebt en dat je je weer ok voelt.

Groet,
Tom

Re: Voorstellen met vraag

BerichtGeplaatst: wo 30 dec 2015, 13:17
door Patricia
Hoi schaap,

Ik herken het gevoel van motie van wantrouwen. Echter zoals Tom al zegt, het gaat om jou en jij moet 100% vertrouwen hebben in de behandeling en controle. Vraag een second opinion in 1 van de 14 melanoomcentra (als je in Nederland woont). Mijn ervaring is dat ik zelf de regie moet houden en niet met twijfels moet blijven rondlopen.

Veel succes en een mooie jaarwisseling.

Re: Voorstellen met vraag

BerichtGeplaatst: wo 30 dec 2015, 23:47
door Suuzzz
Ik zou ook zeker voor de second opinion gaan, al is het maar voor je eigen geruststelling. Je kunt dit ook via je huisarts regelen, maar ze zullen vermoedelijk toch gegevens opvragen bij je eigen arts (die gaat t dan toch ook horen).

Ik weet niet of er een melanoom centrum met mole mapping bij je in de buurt zit? Dat kan met deze hoeveelheid moedervlekken misschien ook handig zijn.

Sterkte en vast een goede jaarwisseling gewenst!

Re: Voorstellen met vraag

BerichtGeplaatst: wo 14 dec 2016, 20:00
door lauwtje82
hoi schaap,

Het is al weer een tijd geleden dat je een bericht geplaatst hebt, maar helaas heb ik me aangemeld omdat ik afgelopen zomer een melanoom heb laten verwijderen ook 0.3 dik.
Ik herken me in jou verhaal en die moedervlekken met die witte pigment randen heb ik ook een paar en jaren geleden twee weg laten halen uit voorzorg. Dat was toen niks. Mijn behandeld arts noemde die moedervlekken met witte rand wel halo neavus. Ik was nu even benieuwd hoe het nu het je gaat en of je nog onder controle/behandeling bent. groet lauwtje