vermoeidheid na kanker

Het archief bevat verouderde onderwerpen

vermoeidheid na kanker

Berichtdoor Fitternakanker » di 04 nov 2014, 14:03

Beste lezer,

Ongeveer een kwart van alle kankerpatiënten blijft na een medische kankerbehandeling last houden van ernstige vermoeidheidsklachten. Dit is een vaak onbegrepen klacht, waar nog niet voldoende toegankelijke en effectieve therapieën voor beschikbaar zijn.

Om het zorgaanbod te verbeteren zijn het Helen Dowling Instituut in Bilthoven en Roessingh Research and Development in Enschede samen het onderzoek ‘Fitter na kanker’ gestart. Doel van dit onderzoek is inzicht krijgen in de werking van twee verschillende internettherapieën in het verminderen van vermoeidheid na kanker. Voor dit onderzoek worden deelnemers gezocht.

Wij zijn op zoek naar mensen die in het verleden kanker hebben gehad en nog steeds last hebben van ernstige vermoeidheid. Deelnemers krijgen een internettherapie aangeboden: een begeleid door een psycholoog, of een begeleid door een fysiotherapeut. Voor meer informatie en aanmelding gaat u naar www.fitternakanker.nl. Dit onderzoek wordt gesubsidieerd door Alpe 'd HuZes/ KWF Kankerbestrijding en inclusie loopt van maart 2013 tot april 2015.

Met vriendelijke groet,
Fieke Everts, onderzoeker
Fitternakanker
 
Berichten: 1
Geregistreerd: di 04 nov 2014, 13:53

Keer terug naar Archief

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 1 gast

cron