Immunocore presenteert uitkomsten IMCgp100

Verslag congressen/bijeenkomsten

Immunocore presenteert uitkomsten IMCgp100

Berichtdoor marti » ma 13 nov 2017, 17:00

https://globenewswire.com/news-release/ ... -Rate.html
Immunocore presenteert uitkomsten fase 1 onderzoek IMCgp 100
zie bovenstaande link.

Ook plaats ik een link naar de animatiefilm gepresenteerd door Immunocore: http://www.immunocore.com/tech.../immta ... -in-action

Een deel van het artikel heb ik vertaald op persoonlijke titel: onvolkomenheden in tekst en vertaling zijn mogelijk , ZIE het origineel in de Engelse taal voor uitgebreide beschrijving bovenstaand :

PERSBERICHT

Immunocore presenteert IMCgp100-gegevens bij gebruik alléén van dit middel in gemetastaseerd UVEA- melanoom. De werkzaamheid toont een verdubbeling van het algemene overlevingspercentage na één jaar

De gegevens tonen een 73% één-jaars overlevingspercentage voor patiënten met gemetastaseerde uvea- melanoom behandeld in twee Fase I studies van IMCgp100 .

(Oxford, VK en Conshohocken, VS, 13 november 2017) Immunocore Limited, 's werelds toonaangevende TCR-bedrijf dat biologische geneesmiddelen ontwikkelt voor de behandeling van kanker en besmettelijke ziekten, toonde vandaag aan de duurzame tumorresponsen en sterke algehele overlevingsgegevens aan uit twee Fase I klinische studies van zijn, hoofdprogramma, IMCgp100, bij uitgezaaid uvea- melanoom.

De gegevens, die een bijna verdubbeling laten zien in de gemiddelde snelheid van totale overleving in vergelijking met studies van andere agenten, werden gepresenteerd op de 32e jaarlijkse vergadering van de Society for Immunotherapy of Cancer (SITC) op zaterdag 11 november 2017 in het Gaylord National Resort & Convention Centrum in National Harbor, Maryland, VS.

Na Immunocore (IMCgp-100) was er een éénjaars-overleving van 73%,
Er was een progressie-vrije overleving van 62%
Gemiddelde overleving-periode is (nog) niet meetbaar omdat de studie een follow-up heeft van slechts 12,8 maanden.

De totale overlevingsgegevens zijn een verdubbeling, in vergelijking met andere middelen, die een overleving van 1 jaar van 25-45% geven.

Farmaco-dynamische analyse toonde het bewijs van T celinfiltratie en immuunactivatie aan in de tumoren na IMCgp100 toediening waarmee de T-cel omleidingstechniek onderbouwd aangetoond kon worden.

Richard Carvajal, hoofd Experimentele Therapeutica (Columbia Universiteit) zei over de resultaten:
In tegenstelling tot de therapieën bij huidmelanoom, toonde eerder geen enkele systemische therapie overlevingsvoordelen bij uvea-melanoom. De opwindende algemene overlevings-en progressievrije voordelen, gemeten na 1 jaar IMCgp hebben de onderzoekers vertrouwen gegeven om door te gaan naar cruciale onderzoeken naar het overleven van de ziekte gemetastaseerd uvea-melanoom
Farmaco-dynamische analyse toonde het bewijs van T cel infiltratie en immuun activatie aan in de tumoren na IMCgp100 toediening waarmee de T-cel omleidingstechniek onderbouwd aangetoond kon worden De voordelen, gemeten na 1 jaar IMCgp, hebben de onderzoekers vertrouwen gegeven om door te gaan naar cruciale onderzoeken naar het overleven van de ziekte: gemetastaseerd uvea-melanoom.
marti
 
Berichten: 353
Geregistreerd: zo 06 maart 2011, 10:03

Keer terug naar Verslag congressen/bijeenkomsten

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 0 gasten

cron