Zou jullieme vraag willenbeantwoorden

Discussie over oogmelanomen

Zou jullieme vraag willenbeantwoorden

Berichtdoor Wim.141 » wo 04 apr 2018, 21:24

Hallo ik heb een vraag of er ook mensen zijn die na het verwijderen
van het oog.last hebben fantoom lichtgevoelig dubbel zien een
Waas over het beeld van het goede oog wordt er al.jaren
misselijk van c.q depressief slechte concentratie.
Zit dit in de communicatie tussen de hersenhelften?
Alle raad is welkom b.v mijn dank Wim Borst.
Wim.141
 
Berichten: 1
Geregistreerd: wo 04 apr 2018, 21:21

Re: Zou jullieme vraag willenbeantwoorden

Berichtdoor marti » do 05 apr 2018, 06:46

Dag Wim,

Ik begin misschien wat ingewikkeld:

Het oog is een orgaan wat beelden kan versturen, via zenuwbanen, en stations naar het deel van de hersenen wat het zien aanstuurt. Deze zenuwbanen kruisen, waardoor bijvoorbeeld de heft van het linker oog en de helft van het rechteroog naar het linker-deel van de occipitaal kwab gaan. Als je wilt kan ik je daar een overzicht van sturen. ( Een soort wegenkaart). Als 1 oog het zicht verlies, om welke reden dan ook, is er voor de kruising al abrupt geen doorgaven van lichtprikkels meer.

De ogen sturen de prikkels door, zien doen wij met onze hersenen. Wanneer een oog wordt verwijderd, moeten de hersenen aanpassen, dat heeft tijd nodig, heb geleerd dat dit een jaar kan duren.

Steun/tips en info hieromtrent kun je ook vragen aan Stichting Oog en Oog, zij specialiseren zich in oogandoeningen, met name het verlies van 1 oog, om welke reden dan ook.

Er is een Face-book pagina: Voor oogmelanoom patienten. Zag vanmorgen toevallig dat er een aanvraag ligt; wellicht ben jij dat? Had vanmorgen al gevraagd de vragen in te vullen Hier komt de grootste groep van de oogmelanomers bijeen; ik vertrouw erop dat ja na het beantwoorden van je vragen veel reacties gaat krijgen. Als je liever communiceert op het forum kan dat ook,ikzal dan een oproep plaatsen op de FB pagina om je hier antwoorden te geven.

Aanstaande zaterdag 7 april heeft Stichting melanoom een landelijke contactdag; waar niet alleen een keur aan sprekers is, voor de oogmelanoom groep is er een speciale parallel bijenkomst. Hier ontmoet je het team uit Rotterdam, en veel oogelanomers, iets wat je niet zou willen missen. Je kunt komen alleen, of met partner, of andere carer.: http://stichtingmelanoom.nl/mel/activit ... m-infodag/

Als je dat wil schrijf een briefje naar: secretariaat@stichtingmelanoom.nl

Laat nog even weten of je de FB pagina ok vindt, dan wel dat ik lotgenoten vraag hier te reageren,
Hartelijek groet,

Marti
marti
 
Berichten: 269
Geregistreerd: zo 06 maart 2011, 10:03

Re: Zou jullieme vraag willenbeantwoorden

Berichtdoor vlinder » zo 05 aug 2018, 08:59

Hallo,
Bijna 3 jaar geleden is bij mij een oogmelanoom geconstateerd en mijn rechter oog verwijderd. Ik heb heel lang last gehad van een soort mozaïekpatroon voor dat oog. Dat werd ook als een fantoomreactie gezien. Ik denk dat het pas na 2 jaar minder werd. Ik word duidelijk vermoeider, en van een beeldscherm lezen maakt dat nog erger. Concentratie is ook een groot probleem. Ik heb toen in Leiden gevraagd of dat bekend was van die concentratie en ook bij Visio, maar niet bij oog-in-oog. Niemand had daar ooit van gehoord en ik ging al geloven dat het tussen mijn oren zat. Ik denk dat met één oog kijken het zeker iets met je hersenen doet. Veraf kijken gaat overigens beter dan dichtbij, dan heb ik ook minder last van die fantoombeelden.
vlinder
 
Berichten: 3
Geregistreerd: do 26 jul 2018, 12:43


Keer terug naar Oogmelanoom

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 1 gast