Pagina 1 van 1

Waarschijnlijk weer melanoom

BerichtGeplaatst: do 11 jun 2020, 14:51
door Calli
Hallo,

Een aantal jaren terug is er bij mij een melanoom weg gehaald van mijn rug. Deze was 0,85 mm en ik had dus een goede prognose. Ik ben toen een jaar of 5 nog op jaarlijkse controle geweest, maar daarna niet meer.
Wel had ik een aantal moedervlekken, 1 in het bijzonder, waarvan ik een vermoeden had dat die wel eens voor problemen konden gaan zorgen. Ik heb ook gevraagd of 1 van die moedervlekken niet verwijderd kon worden, maar de dermatoloog zei telkens 'niet nodig, niks aan de hand'. Dus heb het daar uiteindelijk bij gelaten.
Al die tijd heb ik mijn moedervlekken natuurlijk gewoon in de gaten gehouden en nu kwam ik er eergisteren achter dat er op een van die moedervlekken een andere structuur ontstaan was.. Het voelde wat ruw / hard aan.. Gezien het ooit begonnen is als een geheel vlakke, beetje atypische moedervlek, dacht ik gelijk 'oei, misse boel'. Het was ook precies de moedervlek die ik toentertijd meerdere malen aangewezen heb bij de dermatoloog.
Gisteren gebeld, vandaag huisarts. Bij de controle begon hij ook nog eens te bloeden. Ze heeft me gelijk doorverwezen en ik kan maandag al terecht om hem te laten verwijderen... Ik weet wel bijna zeker dat het weer mis is, want in de doorverwijzing las ik dat er een glazige papel op zit. Exact hetzelfde als 8 jaar geleden. En wederom op mijn rug.
Nu ben ik echter ook nog eens zwanger (bewust alleenstaande moeder)... Dus dit keer vind ik het wel heel erg eng... Hopelijk ben ik er op tijd bij...
Moest het even kwijt.

Groetjes Calli

Re: Waarschijnlijk weer melanoom

BerichtGeplaatst: ma 15 jun 2020, 13:17
door Frank61
Beste Calli,
Heel veel sterkte, ik hoop zeer dat de uitslag mee gaat vallen! Hou je taai.
Fank.

Re: Waarschijnlijk weer melanoom

BerichtGeplaatst: di 16 jun 2020, 08:09
door marti
Beste Calli,

Hoop dat je inmiddels bij de dermatoloog bent geweest en je meer weet.
Is het je bekend dat op de Facebook kennisgroep dit onderwerp uitgebreid is behandeld ?

Zo niet dan wil ik alle gegevens ook hier plaatsen,

Sterkte en hoop met je mee op goed nieuws

hartelijk groet
Marti